Odine With Love

Odine With Love

duminică, 15 noiembrie 2015

~ Trebuie să te confrunți cu cele mai dificile bătălii, ca să te cunoști pe tine însăți ~

      ~ Sunt zile în care te simți ca într-un roller coaster, când jos în hăul prăpastiei, când pe culmea curcubeului, sau când totul pare pus la locul lui, ca o masă frumos aranjată, se întâmplă ceva și în clipa următoare totul se răstoarnă și rămâne numai mizerie și vase sparte.
      Când acest roller coaster se oprește, nici euforia, nici îndrăzneala, nici umbra, nici curajul nu te mai ajută să te arunci în cele mai dificile lupte, golul preia locul în interiorul tău și intervine sentimentul de rău. Abia atunci trebuie să te confrunți pe tine, cu tine însăți.
       Momentul în care ego-ul dispare, îți pui la îndoială propriul caracter, binele și răul devine confuz, iar tu începi să le cauți în mai multe planuri, de care doar te apuci și le lași neterminate, când promisiunile cad și te confrunți cu realitatea dură a ceea ce ai construit până în prezent și care a fost doar o așteptare a ta proprie, care a căzut de peste tot, pentru totdeauna.
       Atunci e necesar să îți impui tăcere, să nu mai vezi nimic și să nu mai ai nevoie să auzi ceva, căci răbdarea și toleranța se diminuează și fiecare zgomot (care de obicei este peste tot), te deranjează. În clipa aia orice te demască, îți dai seama că nici aerul tău nu poate face nimic și totul devine sufocant, orice discurs liber nu se mai potrivește cu gândurile tale pline de prejudecăți și care spre deosebire de alții, numai tu le poți vedea.
       În clipa aia nu te mai învinovăți de nimic, căci probabil te-ai săturat de bâlciul ieftin în care ai intrat poate din curiozitate, sau poate din distracție și ai nevoie să schimbi jocul, să te schimbi pe tine din temelii. Să îți arăți afecțiunea doar celor care îți sunt alături, oricât de mică sau mare ar fi, fără să le ceri ceva la schimb. Celorlalți, să le dai libertatea de a își urma calea care o doresc, fie și departe de tine și atât.
       Eu cred că este mai important ca la sfârșitul zilei, să te pui seara la somn, fără să te tulbure lipsa părerilor de rău și scuzele celor care trebuiau să le facă față de tine, să lași toate acele ”cum ar fi fost, dacă...” și să crezi că oricât de pierduți sunt unii oameni, la un moment dat se vor regăsi, undeva. Fiecare om dă din ceea ce are, iar dacă tu ai făcut mai mult, îl vei primi înapoi pe o altă cale, să nu aștepți să se întoarcă din partea celor ce le-ai dat, căci asta înseamnă că neputința lor e mai mare decât puterea ta de a da.
       Trebuie să te confrunți cu cele mai dificile bătălii, ca să te cunoști pe tine însăți, iar pentru a fi fericit e mult mai bine pentru tine și sufletul tău, decât să fii împovărat de neputințele altora. Să știi că orice s-a întâmplat, tu ți-ai făcut datoria făcând bine, iar vina nu are ce căuta în conștiința ta. Să fii mereu în amintirea altora ca unul care a făcut întotdeauna numai bine, decât unul care atunci când i s-a cerut binele, a plecat. ~
~ Odine ~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu