Odine With Love

Odine With Love

marți, 21 mai 2013

~ Timpul ~


    ~ Timpul niciodata nu se opreste pentru nimeni. Timpul sapa in noi precum apa pamantul, sa treaca mai departe si nici un baraj nu il poate opri in drumul lui. Scriu bucati de cuvinte pe hartie, ma razgandesc si le arunc in ceainicul care le va fierbe pe toate si va scoate esenta din ele.
      Va scoate esenta cuvintelor, pe care nu le-am rostit dar le-am spus in mintea mea intotdeauna. Le-am pastrat poate pentru ca nu mai era nimic de zis. Nici macar ele nu mai pot schimba sau opri timpul din drumul lui. El inghite tot, pentru ca nu alege sau culege nimic, el este vesnicul maratonist ce nu se opreste, e un perpetuum mobile nebun care merge de la sine in cercul vietii.

     Timpul iarta? Uita? Lasa in spate? Nu, pentru ca el nu are sentimente, el nu se leaga de nimic ci noi suntem cei care ne legam si nici timpul si nici nimic nu uita, sau nu lasa in spate, e doar o pacaleala, care la prima bataie de vant va aduce inapoi in fata ta acele hartii, iar ceainicul iti va da sa gusti din aroma lor amara  totul. Nu timpul iarta si nici macar oamenii, oricat ar incerca sa arate ca nu mai au urma de suparare.
       Uitarea nu e un fisier in mintea noastra pe care s ail stergem, faptele vor ramane acolo cat timp sunt legate de minte si suflet, iar daca vor disparea va fi in clipa in care toate mintea nu va mai gandi iar sufletul nu va mai simti. In viata nu trebuie sa uiti sau sa ierti, cat e vorba sa le legi pe amandoua si sa faci punte cu impacarea de sine, cu a iti accepta neputinta ca om si a intelege ca tu esti conditionat de timp si asa cum el nu se opreste, nici tu nu te poti opri oricat de oboist ai fi la un moment dat.
   
    Esti un vesnic calator in viata, care isi bea licoarea vietii din cuvinte, promisiuni, fapte, iertari, impacari, mai mici sau mai mari oricat de dulce sau amara este. Tu trebuie doar sa sti ce sa culegi sa pui acolo, pentru ca daca vei pune cuvinte amare ea nu se va indulci.
       Omule ai o viata atat de scurta, invata sa o folosesti frumos, sa te bucuri de ea, sa nu o amarasti cu durere, cu resturi aruncate ci cu bucati intregi de iubire, sa te transformi intr-un stup in care inima ta va produce miere pentru sufletul tau si a celor pe care ii iubesti. ~
~ Odine ~



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu